Pages

Friday, April 1, 2011

Ini Jalanku

Semalam ada la tayangan short-film untuk MAISEN walaupun aku tak pergi dan nak tahu tak? Aku pun berlakon gak tapi untuk short-film Iman la. Takde la pegang watak apa pun sangat tapi ada la jugak. Ini la first task aku sebagai ahli Iman dan sangat meletihkan. Shooting daripada pagi sampai petang dan disebabkan kitorang ni amatur satu scene pun ambik masa dekat sejam. Susah jugak rupanya jadi pelakon ni. Tapi at least dapat la jugak merapatkan ukhuwah dengan ahli Iman yang lain especially the seniors.


Ketawa. Bila fikir balik la kan, aku sebenarnya memang tak nak masuk Iman ni sebab aku pernah jadi ahli Pusat Islam kat matrik dulu dan aku tak contribute apa sangat pun. Aku takut sebenarnya, sebab bila kita pegang amanah lebih-lebih lagi yang ada kaitan dengan agama sebelah kaki kita ada kat dalam syurga dan sebelah lagi kat dalam neraka. Dan aku takut aku tak boleh nak fulfill amanah yang kali ni.

Tapi bila baca kat blog seorang senior yang yang menulis bahwa apabila kita terpilih untuk melaksanakan sesuatu kewajipan, itu bukan bermaksud kita dipilih secara tersengaja tetapi sebaliknya Allah yang memilih kita untuk memegang kewajipan tersebut dan semestinya Allah lebih tahu akan keupayaan hambanya. So, kira aku ni memang yang terpilih la kan. Adoyai… nampak gayanya aku kena usaha untuk cari potensi diri aku la macam ni.

Trailer Ini Jalanku MAISEN 2011


5 comments:

diyanna said...

cam bes la. aku pon x g maisen. ko ade copy of full film x? nk weyh. huhu

as-syahir said...

cool kot korang nye trailer...aku pegi tapi tak nampak sgt...nak gak copy movie ko....

Syafiqa said...

wow qofa berlakon :) btw best tgk trailer korg :)

nuraqilah abdul samad said...

haha.. qofa marah style wooo..:P

~Q'~ said...

xde la..nnt ak try mnx kt abg haikal