Pages

Saturday, November 17, 2012

Blog changes


I've change my blog to anothersideofque.blogspot.com.  This blog will remain active but will not be updated. TQ n sorry for the inconvenience.

Wednesday, November 7, 2012

Tuhan..tolong...



Saturday, November 3, 2012

Aku nak jadi bahagian yang lebih banyak memberi daripada menerima..


Ada kawan cakap, “Qofar, ang ni da gatai sangat nak kahwin ke? Duk asyik post pasai kawen ja kat facebook.” And I’ll just admit in silent, “Memang nak kahwin pun.” Tapi sebenarnya nak kahwin more towards nak jaga diri sendiri jugak. Aku jenis payah bangun pagi, so at least bila ada orang kat sebelah boleh jugak tolong kejutkan untuk Qiamullail dgn subuh bersama, insyaAllah. Dan bila aku lambat solat, boleh la si dia membebel dekat aku suruh solat. Dan bila aku rasa down, rasa useless boleh ada si dia untuk tolong pujukkan. 

Dan mungkin ada yang akan cakap, “Ni macam nak jadi part yang menerima daripada dia je. Macam takde nak bagi pape pun kat dia.” Tak..tak..aku tak cakap aku hanya nak menerima daripada dia, instead aku nak jadi the part that give her more sebab tu aku dah cakap dekat diri aku, selagi aku tak perbaiki diri aku yang sekarang ni selagi tu aku takkan masuk meminang sape2 sebab aku takut dia nanti yang akan lebih banyak memberi daripada menerima.


*Dah lame tak post n in the end bila post, pasal kahwin pulak. Maaf la ye.. (n_n)